Historik

1983
KJELLSA REKLAMSTUDIO startar i blygsam skala på V. Storgatan 20 i Osby. Utrustning var en reprokamera som ställdes inne i garderoben och ett ljusbord i vardagsrummet.

1984
Flyttade verksamheten till Södra Portgatan 28, inne på bakgården vid Osby Pannan. Utrustningen utökades med en rubriksättare som på något konstigt sätt exponerade bokstäver/siffror. Övrig fotosättning köptes in från Hörlénreklam.

1985
Flyttade nu verksamheten in till centrum mittemot Vingården, närmare bestämt i f d Doktor Ivarssons lokaler. Minns den lilla luckan in till toaletten som användes till urinprov. Där investerade vi i en Macintosh och vi var först i hela området med att införskaffa denna "magiska" maskin. Redan då var Apple enormt duktiga på marknadsföring och det fick till följd att varje företagsledare skulle ha en Mac på sitt skrivbord. Men det var ingen bra investering. Den kostade nästan 20.000:- exkl moms och de hade ingen aning om hur den skulle användas.

1988
Nu gick flyttlasset till Malmö och Norra Vallgatan tillsammans med en kompanjon från Hässleholm (Mats Månsson). Vi hade en stor vision att folk skulle lämna in sina disketter med text till oss och vi skulle designa. Vi startade ett företag tillsammans under namnet DESKTOP SHOP men redan efter ett år fick vi avveckla det då kundanstormningen inte blev det förväntade.
KJELLSA drevs vidare men nu var adressen Per Weijersgatan vilket låg 25 meter från St Jörgen som var en mycket populär klubb vid det tillfället inne vid Gustav Adolfs torg. Ställde i ordning en hyreslägenhet längst upp (många trappor...suck...) som fungerade både som kontor och bostad. Men....den stora finanskrisen 1990 gjorde att lokalen fick avyttras och nästa adress blev Lundavägen där vi stannade till 1993 innan det blev flytt tillbaka till Osby. Anledningen var främst att min älskade dotter Hannah såg världens ljus och jag hade inte en tanke på att bo i Malmö med barn. Ett beslut som jag aldrig ångrat.

1993.
Hyrde in oss hos Osby Skylt & Gravyr och hade ett mycket givande samarbete med dem. Flytten tillbaka till Osby innebar också att kundkretsen utökades rejält. Med facit i hand var det inte lätt att skaffa kunder i Malmö då konkurrensen var mördande. I takt med Macens inträde på marknaden startades det reklambyråer på löpande band lite överallt.
1997
KJELLSA tog ett stort steg och bildade ett aktiebolag. Minns att jag tyckte det var bland det bästa jag gjort då det blev så mycket lättare att ha koll på ekonomin.

2000
KJELLSA ingår samarbete med 6 andra företag under namnet competence reklambyrå. Anledningen var att våra unika kunskaper skulle samlas under ett gemensamt namn och göra oss starkare i konkurrensen med andra reklambyråer. Tanken var väldigt bra och optimismen var stor. Men avsaknaden av en övergripande ansvarig person gjorde att samarbetet inte blev optimalt. Det goda som kom ur detta var att Johnny Billinger tog över namnet och drev reklambyrån vidare i egen regi. Johnny har sedan dess utvecklat företaget och är idag en av de största byråerna i regionen.

2006
KJELLSA flyttar igen. Denna gången till Södra Portgatan 28 där vi fortfarande finns kvar. IT-hotellet var det officiella namnet på fastigheten. Där fanns redan Kalbynet och competence som vi hade nära samarbete med.
Vi utökar med en anställd då Arne Nilsson börjar hos oss. Arne hade tidigare jobbat bl a på Erikson & Co där han ansvarade för fotosättningen.

2008
Investerar i en helt ny maskinpark med bl a 24 tums bildskärm för perfekt färgåtergivning. Nya Macdatorer köptes in och som var rejält mycket snabbare än sina föregångare.

2011
Ida Nordigårds (f d Öhman) anställdes och jag kommer aldrig att glömma den glädje hon visade när hon fick jobbet. Ida har under de här åren utvecklats något enormt och är en mycket stor tillgång hos oss.

KJELLSA är i dag en fullfjädrad byrå med fokus på grafisk design. Den kunskapen kommer väl till pass då vi mer och mer designar hemsidor i samarbete med Kalbynet som står för den tekniska biten. Många företag behöver hjälp med att utveckla/designa sina hemsidor och tillsammans med Kalbynet kan vi utlova ett förstklassigt jobb.....

Kontakta oss

Besöksadress: Södra Portgatan 28
Postadress: Box 62, 283 21 OSBY

Tel vx: 0479-160 71

Kjell: 0479-432 971 · kjell@kjellsa.se
Ida: 0479-432 972 · ida@kjellsa.se

Följ oss

Hitta till oss